2022-05-04 838 浏览
今日放假同老公同仔仔揾间cafe食去咗近观塘海滨既呢间cafe拣咗一个大喜乐早餐同埋一个忌廉烟三文鱼意粉~野食嚟到之后好surprise!先讲下个大喜乐早餐(All Day Breakfast)碟上面全部野都好好食,哈哈最特别系个薯饼,好大块,大块过又好食过平时M记𠮶块好多!仲有个英式Muffin包包,好软熟,好食,仔仔都好中意。炒蛋啱啱好!成个入量都好多,唔会唔够饱!:P老公叫咗个忌廉烟三文鱼意粉~我同佢都觉得好食:P烟三文鱼份量好多,食到最后都仲有 唔会好似出面有D餐厅得好细块。。。忌廉汁唔会太杰同太漏,对我嚟讲啱啱好个汁调味几特别,出面冇乜食过呢只味!另外仲叫咗个matcha latte,见到杯野呆咗,好有heart呀!好靓,可以用嚟打卡,哈哈哈!后来店主话比我知,原来雪糕系Movenpick,好抵饮:DMatcha Latte 本身茶味好够,但唔会苦,本身自己好怕甜,不过佢加埋雪糕都唔会觉得太甜太heavy!后来再加多咗个banana cake比仔仔!足料~好香~佢地会整返热先比你的上碟面头脆脆,热热地,入面湿润软熟,食到香蕉粒粒,香蕉味好真,应该唔系就咁落香精仔仔清晒!哈哈!
拣咗一个大喜乐早餐同埋一个忌廉烟三文鱼意粉~

野食嚟到之后好surprise!
先讲下个大喜乐早餐(All Day Breakfast)
大喜乐早餐 All Day Breakfast

碟上面全部野都好好食,哈哈
最特别系个薯饼,好大块,大块过又好食过平时M记𠮶块好多!
仲有个英式Muffin包包,好软熟,好食,仔仔都好中意。
炒蛋啱啱好!
成个入量都好多,唔会唔够饱!:P

老公叫咗个忌廉烟三文鱼意粉~
忌廉烟三文鱼意粉

我同佢都觉得好食:P
烟三文鱼份量好多,食到最后都仲有
唔会好似出面有D餐厅得好细块。。。
忌廉汁唔会太杰同太漏,对我嚟讲啱啱好
个汁调味几特别,出面冇乜食过呢只味!

另外仲叫咗个matcha latte,
Matcha Latte

见到杯野呆咗,好有heart呀!
好靓,可以用嚟打卡,哈哈哈!
后来店主话比我知,原来雪糕系Movenpick,
好抵饮:D
Matcha Latte 本身茶味好够,但唔会苦,
本身自己好怕甜,不过佢加埋雪糕都唔会觉得太甜太heavy!

后来再加多咗个banana cake比仔仔!
Banana Cake

足料~好香~
佢地会整返热先比你的
上碟面头脆脆,热热地,入面湿润软熟,
食到香蕉粒粒,香蕉味好真,应该唔系就咁落香精
仔仔清晒!哈哈!

总括呢间野都几好,worth the price!值得试!
题外话/补充资料: 餐厅位置唔多,可以早少少去攞位 我12点前到,唔洗等 不过1点几之后就开始多人啦~
2022-04-02
大喜乐早餐 All Day Breakfast