2019-01-04 107 浏览
呢间越南菜小店位于铜锣湾既其中一条小巷裹,装修简约,吾多显眼🙈吾系朋友推介我去试下,我都完全吾知道呢间店🤔.香茅牛油鸡翼呢个超好食!味道香口惹味,鸡翼皮微微脆,肉嫩而入味,好正!😍我同朋友share 食,完全吾够喉🤭后来店主同我地讲有好多客人都会一人食一碟的😂食后我地都明白系要有咁既需求的😂.特式法包个法包烘得非常脆身🤤👍🏻配上自家制猪肝弄成既酱,又特别又好味!仲有上等蜜糖选择,一食就食得出个分别,靓蜜糖真系好正❤️.明星咖哩鸡配饭果然系名不虚传呀!好好味!鸡块几嫩滑,吾会好肥腻,几入味,大大件,送饭食一流🤤.虾米仔芥兰苗芥兰苗超嫩呀!味道刚好👌🏻岩晒平时少食菜既都市人👍🏻.冰糖香茅桂皮茶主要系用了香茅去泡的茶,好特别呢,仲用左冰糖,用料高质,听说好滋润的,女生饮最适合了❤️.菠萝冰甜度刚好,有好多菠萝粒,饮落好清爽!可以消下腻👍🏻.呢间越式小店一食之下就好欣赏了!觉得水准高、制作用心,会再黎食的。😋

香茅牛油鸡翼

特式法包

明星咖哩鸡配饭

虾米仔芥兰苗

芥兰苗超嫩呀!味道刚好👌🏻岩晒平时少食菜既都市人👍🏻
冰糖香茅桂皮茶

菠萝冰

甜度刚好,有好多菠萝粒,饮落好清爽!可以消下腻👍🏻