2020-08-30
呜呜呢排返工返到好夜,放工超攰😐,本身约咗朋友去激安买嘢食开餐,但太多人、唔想迫就放弃咗。我哋行咗去总统戏院𠮶边,𠮶到有间「云寿司」我想试好耐,呢日唯有食住佢嘅外卖先啦。喺门口睇紧餐牌之际,店员同我哋讲外卖自取有九折啊,试下啦~。咁我哋就直头入舖坐低睇😝。虽然只能够做外卖,但师傅们都著晒整齐厨师服预备食物,够专业,抵赞👍。餐厅环境好细,但气氛好好,而且佢能确保一位师傅对一枱食客嘅比例。餐厅有得食厨师发板,比出面平好多,而且仲有得单点寿司!选择超多、花多眼乱🙈。我哋有谂过散叫,但又唔想谂,店员话咁不如试下个特上寿司拼盘🍣($250),有十件精选寿司,件件都咁好食咁话㖞。十件寿司包括吞拿鱼腩、深海池鱼、牡丹虾、赤贝、海胆、三文鱼籽、火炙左口鱼边、鲭鱼、鲂𫚒同葱呑拿鱼蓉寿司。认真无呃你,我敢讲全部都好食😋,仲要外卖已经无可避免地会将味道大打折扣。当中有三款我特别推介:三文鱼籽,我未食过咁好食嘅三文鱼籽㗎,每粒都爆晒浆,超级甜😍。佢同连锁寿司舖嘅出品完全系两种唔同层次,好正。火炙左口鱼边,🔥火炙系列一向都系卖飞佛,因为轻轻炙烧完更能带出鱼生份油香;左口鱼肉烧完,肉质仍然爽口。呑拿鱼腩,鱼身粉红
虽然只能够做外卖,但师傅们都著晒整齐 厨师服预备食物,够专业,抵赞👍。餐厅环境好细,但气氛好好,而且佢能确保一位师傅对一枱食客嘅比例。
餐厅有得食 厨师发板,比出面平好多,而且仲有得单点寿司!选择超多、花多眼乱🙈。
总括嚟讲,外卖 寿司质素都高到咁,我真系好期待嚟试一次堂食🥢。无论食物味道、环境定服务,小店绝不比最低消费都过千嘅高级料理店差,加上铜锣湾位置就脚,值得试试。