Original Art所在地虽然比较隐蔽,但好东西系值得花时间去发掘嘅😎 店内装修好chill带轻工业风,餐枱同櫈都选用木材,俾人一种好舒服嘅感觉🙂 食物都十分出色,好适合一班人坐低慢慢倾慢慢享受美食!! 青口洋葱汤 $128/人配菜: 薯仔蓉作为洋葱控必点🧅 一丝丝嘅洋葱煲到十分软腍,本身洋葱已经带有一定甜度,再加入青口烹调,令鲜甜度更进一步升华!! 配菜仲有creamy幼滑嘅薯仔蓉,简直系卖飞佛🤩烧西班牙猪肋骨配辣番茄酱 $288最怕食到得骨无咩肉嘅ribs…依个烧西班牙猪肋骨好厚身好有肉地,慢煮烤焗保持到juicy幼嫩嘅口感🤤 配上辣番茄酱,酸酸甜甜地好开胃😍牛肝菌意大利饭 $168牛肝菌唔止香气特殊浓郁,营养价值仲十分高,唔怪得被喻为最健康同抗氧化最强嘅菇🍄 用嚟煮risotto 真系好正,意大利饭饭粒软硬适中,配上牛肝菌酱汁,味道浓郁又香甜,好快就ko晒一整碟😏PS 原艺嘅地点揸车去就比较方便,海棠路附近有大量咪表位,石硖尾地铁站行上去都系大约10分钟~ 平日晚上都几多客人,大家想去记得要预先订位啊💪🏻

青口洋葱汤 $128/人
配菜: 薯仔蓉