2017-09-03 577 浏览
好少可会去到天后哩边 咁嘅经过麦明记 就入去食野啦 可能系由于时间尚早嘅关系 所以店舖不太多人 仲坐得好舒服呀👍🏽😉 入座时 店员已奉上茶水 我觉得茶的味道很特别 茶质不错 会想一饮再饮 嘻嘻小妹我点了牛肉粥同埋炸两 首先讲下牛肉粥 佢嘅粥底真系好绵呀 系我在外面食过最好嘅粥底👍🏽👍🏽碗粥真系好热好生滚 粥上仲有多条香葱 食嘅时候仲好香 好正🤤🤤牛肉方面系新鲜牛肉 唔会渌得好老 口感适中 唔会过韧😍😋不过如果多两块就好喇哈哈😂😆另外 炸两都系值得一赞嘅 因为系即落单即整架👍🏽👍🏽👏🏽👏🏽虽然制作需时 但真系值得嘅 皮薄函靓 炸两有十旧 味道方面 粉皮好滑 炸两好脆呀😍🤤好正!!!!!真系会想再encore!!!!! 另外 价钱都不算太贵 所以都值得一食
牛肉粥  炸两
2017-09-02