2016-11-10 288 浏览
我住在附近,今日在这里食晏,叫了:1)紫菜鱼蛋河 - 呢度啲鱼蛋系手打嘅!味道好过翠华餐厅,鱼蛋河入边有正鱼蛋和炸鱼片,河粉很滑溜(但系又唔会太肥腻,唔知系咪用另一锅水拖左水先),个汤底系浅白色的汤,店舖的招纸说是鲨鱼骨汤。侍应生还会用一个汤匙装住葱花、冬菜粒和芹菜粒放在碗河粉上面,一丝不苟,如果不吃这些香料的可以自己不放入碗汤粉入面。呢度啲辣椒油好好味,但系如果买走的话,我嫌渣太少。2)冻柠檬茶小小甜多冰 - 味道唔错,起码真系做到小小甜,又唔会太少,又唔会太多。埋单$36由于屋邨的入闸处可以让车辆停泊半小时之内不用付钱,所以有不少的士司机在这儿食饭。不过逢星期一至五下午12:25之后就会有太多学生,水泄不通。
我住在附近,今日在这里食晏,叫了:

埋单$36

紫菜鱼蛋河,冻柠茶少少甜多冰