2021-03-24 145 浏览
📍我是羔羊 义 羊腩火锅专门店 (铜锣湾)天气转凉 想暖暖身子 一于去打边炉啦 朋友介绍左我去食羊腩煲 估唔到食材新鲜 羊肉几腍 容易嚼烂 加上大部份牛肉都好食 朋友无介绍错呀🥢羊腩煲$268份量十足嘅羊腩,旧旧都系啖啖肉,脂肪比例好平均,羊腩配上腐乳一齐食好惹味,而且好容易嚼烂。汤汁加埋配菜、马蹄、枝竹、冬菇一齐滚 食物索晒汤汁好正呀!,当食完大部份羊腩,侍应加入汤汁就开始打边炉啦🥢美国牛小排(推介)>牛舌(推介)>封门柳美国牛小排:牛肉有油脂雪花分布,好鬼吸引,轻轻涮几秒就食得,食落肉质软滑有种溶化感觉,食完一块又一块停不到!必食之选!牛舌:一片片新鲜嘅牛舌心,摆放得整整齐齐,而且切得非常薄,轻轻涮下就食得,肉质非常爽滑,真心推介!封门柳:牛肉肉质少少韧,要有嚼口,但食落唔会痴牙,而且比较有香浓牛肉味,不妨一试🥢海鲜配料点左虎虾、帆立贝、广岛蚝、雪场蟹柳及水鱿鱼等。当中广岛蚝大大只,蚝肉肥厚,食落鲜味多汁,值得推荐!🥢饮品方面我点了一杯生啤及青柠菠萝梳打,青柠菠萝梳打味道新鲜香甜,饮落透心凉,十分解渴,食完羊腩煲可解解腻架!
📍我是羔羊 义 羊腩火锅专门店 (铜锣湾)

🥢羊腩煲$268

🥢美国牛小排(推介)>牛舌(推介)>封门柳