2021-07-05 237 浏览
旺角行街经常会到花园街附近行吓同家人一行三人行行吓觉得有点肚饿是时候吃下午茶☕️忽然经过康年餐厅门口,平常我多数都在门口买蛋挞同埋面包回家吃,因为今日天气实在太过炎热,家人都想坐在餐厅内凉吓冷气饮杯冻奶茶🥤我就叫咗$32红豆冰配菠萝油,菠萝油如果外卖嘅话其实只系需要$12,坐低食嘅话要$32即系变相红豆冰需要$20,感觉有啲唔系好化算,不过冇办法啦坐低食嘅话价钱系相对比较贵啲,菠萝包新鲜出炉新鲜热辣,加上香滑嘅牛油,好好吃,牛油系冰冻嘅,热同埋冻嘅口感令人觉得好好味,不过以下午茶来讲我觉得有啲干,饮啖红豆冰就啱啱好屋企人叫咗两碗牛腩鱼角,我都觉得食啲湿湿地有汤嘅嘢个人都舒服啲,牛腩份量唔算少都有三旧,鱼角就有两嚿,好好味,汤底亦都好唔错,又够热,面嘅质地亦都弹牙,我哋食完之后 意犹未尽所以嗌左三个蛋挞,新鲜出炉嘅蛋挞特别好食😋餐厅有好多客人出入所以门口成日又开又关,令到坐喺门口附近嘅我觉得好鬼热,不过职员已经尽量安排座位,餐厅设有2楼,不过屋企人因为行动不便所以我哋焗住坐一楼,间茶餐厅嘅座位都算多嘅,而且职员态度亲切有礼,出菜嘅速度亦都好快速相信我好快就会下一次再帮衬因为价钱好大众化!如

旺角行街
经常会到花园街附近行吓
同家人一行三人行行吓觉得有点肚饿
是时候吃下午茶☕️

因为今日天气实在太过炎热,
家人都想坐在餐厅内凉吓冷气饮杯冻奶茶🥤

我就叫咗$32红豆冰配菠萝油,

菠萝油如果外卖嘅话其实只系需要$12,
坐低食嘅话要$32即系变相红豆冰需要$20,

屋企人叫咗两碗牛腩鱼角,
我都觉得食啲湿湿地有汤嘅嘢个人都舒服啲,
牛腩份量唔算少都有三旧,鱼角就有两嚿
,好好味,汤底亦都好唔错,又够热,

面嘅质地亦都弹牙,

我哋食完之后 意犹未尽所以嗌左三个蛋挞,
新鲜出炉嘅蛋挞特别好食😋

不过职员已经尽量安排座位,

相信我好快就会下一次再帮衬
因为价钱好大众化!

如果要挑剔嘅话就系个厕所地下太湿啦,而且系痞厕,对于老人家来讲非常危险⚠️