2019-05-20
Bingo and Cook 地点真系超方便,一出铜锣湾地铁站就到。一入到去就见到好chill好舒服嘅装潢,真系好岩同一班friend黎食好嘢兼打卡。个人超中意佢嘅韩式无骨炸鸡,我地另外仲追加个炸鱿鱼($40),卖相靓得黎之余真系好好食。店员仲好好人,帮我地剪开咗啲鱿鱼,等我地易啲食。炸鸡有少少辣,好过瘾,外脆内热,炸粉一啲都唔厚,啲鸡肉又好嫩滑。鱿鱼都几大份,又新鲜又有咬口,都几抵食。值得一提嘅系佢嘅炸鸡入面有一旧好细嘅完整薯仔,劲有薯仔味,真系好惊喜。另外我地仲嗌咗个海鲜嫩豆腐火锅,材料劲丰富,份量都几多,有砚、青口、虾、鱿鱼、豆腐同韩式粉丝。啲海鲜都好新鲜,捞埋佢嘅韩式辣酱落啲汤到,真系好好食。海鲜葱饼有劲多海鲜同葱,唔会油淋淋,咸度适中,食落感觉好健康。最后嗌咗杯水蜜桃碳酸水,冻冰冰咁饮落好清新,一啲都唔会太甜。佢仲加咗两片柠檬系入面,又解渴又好饮。
韩式无骨炸鸡加鱿鱼
海鲜嫩豆腐火锅