2013-04-05
多谢细蚊介绍试左间正宗云南菜..坊间好多自命云南菜馆我好多都试过..但冇一间好似呢间咁正宗一..其他野可能骗到我..不过云南菜就绝对无可能..因为我妈咪系云南人..下次要带埋妈咪黎试下先得!!估唔到呢间舖头仔细细间居然有地道既羊奶饼..烤乳扇..臭豆腐呢啲地道小食..记得每次返云南..我都一定要食..依家晤使咁远,观塘就有得食!!正吖!不过同行既友人就有啲食唔惯.算啦!同老板娘倾过..发现老板娘对食物有一种执著..系依家一啲食市冇既..难怪佢咁远同成本贵既情况下都坚持空运食材到港!实在抵赞!下次要再黎试过!!羊奶饼;一共五块..两边都到金黄色..面头有一啲花召粉咁既香料..咬落去有一阵阵羊奶味!!烤乳房;好似薯片咁,不过又冇薯片咁翠..系羊奶饼既薄生版..(致爱)臭豆腐;五粒细细粒..远睇一啲都唔臭..系入口系口腔内感觉到其臭味..点腐乳同甜酱食...
要再黎试过!!