2015-09-26 465 浏览
今日经过大坑见到原诺亚喺度开左分店 又甘啱想食TEA,于是就买左一个抹茶蛋卷同一个蜜糖流心蛋糕之前都讲过诺亚系台湾人开, 主打系有流心既蛋糕, 职员服务有礼, 你买蛋糕时佢会问清楚你仲有几耐时间会去到有得雪既地方, 然后帮你加番适当既干冰而且买流心蛋糕时佢会提你放左出黎之后半个钟等佢中间流心位溶左先去食讲番个蛋糕, 蜜糖流心蛋糕 出面外围食得出主要由蛋制成既蛋糕质地, 然后充满住蜂蜜味, 而吾系白糖既甜味, 所以食落吾会太甜, 中间除左有蜜糖味之外, 仲系流心, 即是好似流沙包甘, 蛋糕浆会漏出黎,而且食得出仲有少少咸蛋皇, 十分美味抹茶蛋卷, 蛋卷质感松软得黎有少少鞋, 中间既CREAM比较多, 所以可以中和番口感绿茶味一点也不甜, 我几欣赏佢落少糖但充满住绿茶既香味。 甘样虽然系食蛋糕, 但对比上健康少少。

2015-09-25
外卖自取