2020-03-30
约咗一大班朋友食饭,最啱就系打冷一围枱咁样一齐倾吓计!咁啱有个朋友喺鲗鱼涌呢头返工,佢推介左呢间叫凯富菜馆嘅餐厅,我哋几个朋友就放工一齐过咗嚟呢边食饭~呢间餐厅就系英皇道,绝对唔难揾,对冇去开港岛区嘅人来讲都系一间好方便嘅餐厅!喺未点菜之前,店员已经好贴心咁为我哋准备咗啲小食,虽然呢个九肚鱼唔系好够热,但系胜在餐厅够诚意!本身谂住食黄金虾,不过我哋大家都好怕要剥虾壳,所以老板就推荐左我哋食黄金虾球,分量唔算话好多,不过炸得好香脆,而且仲保留左啲鲜虾嘅味道除此之外,卤水拼盘都好高质,老板亦都好推介我哋试~拼盘入边嘅嘢都好入味,但系又唔会话太咸鸡嘅肉质好鲜嫩,而且油份控制适中本身我就好钟意食香口野,所以椒盐豆腐系唔少得嘅菜式,呢度嘅椒盐豆腐虽然偏大左少少,不过同样炸得香脆另外我哋都食咗椒盐嘅鲜鱿,椒盐味道同椒盐豆腐大致相同,所以建议可以两款试一款就OK当然唔少得要食返啲菜啦,虽然望落去比较清淡,但系其实食落都好够味沙拉骨俾人一种酸酸甜甜嘅感觉,几新鲜几开胃
鸡嘅肉质好鲜嫩,而且油份控制适中
沙拉骨俾人一种酸酸甜甜嘅感觉,几新鲜几开胃