2018-03-01 615 浏览
上星期日入流浮山拜年兼食海鲜庆祝奶奶生日,老爷话我地咁多年都未食过,一于食下,开年!老爷细细个在流浮山大,识得海鲜档老板娘,去雄记Ann姐简选新鲜既靓海鲜无难度!简完海鲜去成记煮,我地一行四大两细,成记环境干净有bb椅,坐得好舒服!坐低无奈就有个鲜甜鱼汤送俾我地饮,老板Ann姐送既!第一道上既系大海虾,椒盐炒,味道实在无得顶!第二道系我主点既蛏子,有粉丝饼伴,加埋甜甜新鲜蛏子,食到唔停口再来盐水东风螺,阿囡密密食,实在鲜甜!再来陈皮鲍鱼,老爷叫足每人两个,我地食得好满足,但老公话钟意鲍鱼就咁蒸,唔洗要汁我已经鲍了....但系呢个大蚬又上,实在酒味刚好,托返晒d肉鲜味出黎,继续涮重头戏黎啦!姜葱炒肉蟹!d肉系爽同甜架,老公拆左巨拑俾我,满足道系一千呀!阿囡钟意咕噜肉,叫左一份,不得赞厨功,呢个咕噜肉系土呢几年我食过最好味又正既,菠萝又系鲜既,大家都赞!我地叫左好多,份量其实系足够多两个大人来吃,大家食完捧住大肚走,职员又nice!实在想encore!因为我觉得价钱实在系均真!无得输!

坐低无奈就有个鲜甜鱼汤送俾我地饮,老板Ann姐送既!

第一道上既系大海虾,椒盐炒,味道实在无得顶!

再来盐水东风螺,阿囡密密食,实在鲜甜!

因为我觉得价钱实在系均真!无得输!
2018-02-25