2024-11-13
今日老公嚟到尖沙咀食夜晚,去咗美丽华食泰国菜!呢间泰国菜装修好靓,影相都唔错㗎😍我哋嗌咗一个青瓜沙律系配蛋黄,少少咸但又配上爽口青木瓜咁食好得意!跟住就上咗半份冬阴功!佢入面有好多只虾,亦都有啲海鲜,饮落去酸酸辣辣非常开胃!对我嚟讲系辣咗少少😆😆另外我哋仲叫咗菠萝炒饭,非常之大份,两个人食唔晒!入面好多料,有提子干、虾、腰果等等。我哋嗌咗个咖喱虾球配饭食,咖喱虾球就咁食都好惹味,而且入面只虾好新鲜好弹牙!个咖喱配菠萝炒饭捞埋食真系食咗几碗。另外仲叫咗鸡肉串烧,个沙嗲酱不得了,甜甜地好惹味!唔少得要食呢度嘅芒果糯米饭!佢系同出面好唔一样,上面有啲粟米片,而且个芒果雪糕又唔会好甜,加埋暖暖哋嘅妹女饭食好快就食晒啦😀饮品佢都有好多,我哋叫咗个好特别嘅雪糕红豆冰😘个椰子雪糕入面有粒粒口感非常之好,另一杯就嗌berries smoothies 😀酸酸甜甜咁,几refresh💪🏻💪🏻#hk #hkfoods #hkfoodie #hkfooddiary#hkfoodblogger#hkdessert#coffee#hkig#goodwest#hkfoodies#hkfoodporn#foodies
我哋嗌咗一个青瓜沙律系配蛋黄,少少咸但又配上爽口青木瓜咁食好得意! 跟住就上咗半份冬阴功! 佢入面有好多只虾,亦都有啲海鲜,饮落去酸酸辣辣非常开胃!对我嚟讲系辣咗少少😆😆
另外我哋仲叫咗菠萝炒饭,非常之大份,两个人食唔晒!入面好多料,有提子干、虾、腰果等等。 我哋嗌咗个咖喱虾球配饭食,咖喱虾球就咁食都好惹味,而且入面只虾好新鲜好弹牙! 个咖喱配菠萝炒饭捞埋食真系食咗几碗。 另外仲叫咗鸡肉串烧,个沙嗲酱不得了,甜甜地好惹味! 唔少得要食呢度嘅芒果糯米饭! 佢系同出面好唔一样,上面有啲粟米片,而且个芒果雪糕又唔会好甜,加埋暖暖哋嘅妹女饭食好快就食晒啦😀
饮品佢都有好多,我哋叫咗个好特别嘅雪糕红豆冰😘 个椰子雪糕入面有粒粒口感非常之好,另一杯就嗌berries smoothies 😀酸酸甜甜咁,几refresh💪🏻💪🏻 #hk #hkfoods #hkfoodie #hkfooddiary#hkfoodblogger#hkdessert#coffee#hkig#goodwest#hkfoodies#hkfoodporn#foodies#hkigers#hkfoodblogshare#好味道#好西#香港好西