2019-12-08 571 浏览
行过公司附近一间铺头见到好似几吸引,就同同事冲左入去买咗几个tarts share食当下午茶 ,小小奖励自己咁辛苦做嘢🙈🙈🙈🍎Apple Caramel tarte $45味道偏甜,但系啲焦糖味又未至盖过个苹果,甜中大淡淡的果香🍊Orange Earl Grey tarte $45Orange 加earl grey 呢个配搭好特别而且佢真系有橙肉系上面,口感唔错🌰Passionfruit Hazelnut tarte $45热情果味重一d 不过同Hazelnut 几夹🤤🍵Sesame Matcha tarte $50呢个我超钟意😍绿茶同芝麻味配合得好好,啲芝麻味唔会太抢味,而且食落去唔会过甜或者太漏,个挞皮质地口感都唔错佢每一tart 会独立用盒仔装住,好适合散水饼😏原来呢间法式挞专门店由法国人开设😍唔怪得件件tart都好精致❤️啲口味都好独特,睇得出好用心做❤️

🍎Apple Caramel tarte $45
味道偏甜,但系啲焦糖味又未至盖过个苹果,甜中大淡淡的果香

🍊Orange Earl Grey tarte $45
热情果味重一d 不过同Hazelnut 几夹🤤
🍵Sesame Matcha tarte $50

佢每一tart 会独立用盒仔装住,好适合散水饼😏