2017-03-14
今晚带老婆去左食餐好嘅,呢间几有情调嘅日式烧肉店系openrice search到好似几好,就嚟试下。真系冇令我失望,而家谂返都系度回味,呢间对牛好讲究嘅一间烧肉店,menu有图示出牛嘅部位,我同老婆都系牛嘅爱好者,就嗌左kuu omakase set。超正嘅牛一嚟到,未烧就知好食,因为睇脂肪分布好靓,肉质有光泽,肉色又一睇就知新鲜,店员教左我地点烧同点食,我地就自己烧,个set有牛舌,上等和牛寿喜烧,仲有五款牛,就系menu有牛嘅图展示嘅十几款嘅五款,有d好特别嘅,例如腰臀肉等,好好食,入口即溶,我老婆都食到一面好幸福嘅样子,哈哈。食到最后仲有雪糕,口味仲好特别,嗌左柚子味,几正,吾太甜,岩我。老婆都赞好食,仲话生日要再嚟食,虽然价钱比平时烧肉店贵,不过食左先知物超所值,我都一定会再嚟,超正!
超正嘅牛一嚟到,未烧就知好食,因为睇脂肪分布好靓,肉质有光泽,肉色又一睇就知新鲜,店员教左我地点烧同点食,我地就自己烧,个set有牛舌,上等和牛寿喜烧,仲有五款牛,就系menu有牛嘅图展示嘅十几款嘅五款,有d好特别嘅,例如腰臀肉等,好好食,入口即溶,我老婆都食到一面好幸福嘅样子,哈哈。 食到最后仲有雪糕,口味仲好特别,嗌左柚子味,几正,吾太甜,岩我。 老婆都赞好食,仲话生日要再嚟食,虽然价钱比平时烧肉店贵,不过食左先知物超所值,我都一定会再嚟,超正!