2021-05-24 776 浏览
星期六嚟观塘办事,完事后已经三点几,大家都有啲肚饿,于是就提议去APM食个下午茶。去到APM,睇水牌,好多餐厅唔知点拣好,于是就想去Food Court度碰吓运气,但系点知原来Food Court全层关闭,究竟系装修定系结业呢?再上多层,见到有间茶木,三点几仍然要排队。唔理喇,照排啦!等咗几个字之后终于有位喇。店员带咗我地入去埋边,好多食客都高谈阔论,环境有啲嘈吵,但系都冇辧法,个肚仔已经打晒鼓喇,唯有点餐啦!我地各自点咗牛肉面,大大碗好多芫荽(我至爱)!男友点𠮶份系香辣牛肉面($82),我𠮶份系红烧半筋半腩牛肚面($76),男友𠮶份牛肉面嘅牛肉好大旧,好软腍,应该系牛𦟌位,非常好食。我𠮶份因为系牛腩,所以质感比较粗鞋。下次有机会再去食的话,我都情愿拣贵少少嘅牛肉面喇!

我地各自点咗牛肉面,大大碗好多芫荽(我至爱

下次有机会再去食的话,我都情愿拣贵少少嘅牛肉面喇!

2021-05-22