2018-03-26
放假就同朋友去西九龙中心行下,喺5楼近女厕𠮶度发现到有一间好正嘅精品店叫1312 Gift Shop,间铺头买啲嘢又平又靓,最重要就系啲嘢系真货。买完嘢之后,个老板好好人,仲介绍咗我去呢间 The hot dog submarine 热狗店𠮶度买嘢食嘢。呢间热狗店系非一般的热狗店,因为𠮶啲食物系有 Singapore特色嘅,最劲特别就系有 、、 。唔单系热狗,仲有其他嘢食,就系鱼蛋、烧卖、都可以配蟹肉酱, 而且仲有星加坡咸蛋鱼皮,同埋 咸蛋薯片买㖭。我就叫咗一个 ,鱼蛋好爽口好弹牙又有鱼味,肠仔都系好脆口,不过最有特色都系[ 菠萝咖哩蟹肉酱 ], 蟹肉有好多而且系新鲜蟹肉,食落唔会觉得太辣仲有少少甜甜地咁样,真系very special。
呢间热狗店系非一般的热狗店,因为𠮶啲食物系有 Singapore特色嘅,最劲特别就系有 [菠萝咖哩蟹肉热狗]、[黑椒蟹肉热狗]、 [荔枝蟹肉热狗]。
我就叫咗一个 [鱼蛋拼肠仔配菠萝咖哩蟹肉酱],鱼蛋好爽口好弹牙又有鱼味,肠仔都系好脆口,不过最有特色都系[ 菠萝咖哩蟹肉酱 ], 蟹肉有好多而且系新鲜蟹肉,食落唔会觉得太辣仲有少少甜甜地咁样,真系very special。