餐厅: 傷心酸辣粉 (桂林街)
资讯:

2022-07-02 199 浏览
养左只猫猫陪朋友去深水埗附近买嘢 经过见到就心思思咁入左去食 酸辣粉更系朋友仔嘅最爱 不得不讲钟意食芫荽嘅小伙伴肯定会好钟意呢间野 价钱方面同份量都好啱大家 抵食份量又足香酥软骨🦴十分之推介香酥软骨 软骨好味脆口 加埋甜酸酱简直一流 香喷喷热辣辣 牛捞牛肚(bb辣)🌶牛肚爽口有韧度 我个人钟意多汁嘅牛肚 (讲左好多次重口味 )香辣粉份量好适中 啱啱好搭配到牛肚嘅味道 酸辣贡菜bb辣贡菜清爽可口 呢道凉拌菜丝毫唔油腻或者热气 钟意爽脆口感嘅朋友可以一试炸芝士豆腐一开始以为d豆腐会外脆内软 意想不到嘅系佢里面嘅豆腐竟然有啲弹牙 质地有啲似鱼腐 唔会太油腻 整体黎讲口感还好 小宽面重庆汤底🍜肉酱和肉醋味道好出 搭配宽面令我胃口大开酥香脆猪腩 (甜酸酱)🐖酥香脆猪腩系间店嘅重点推介 咁当然要一试啦 脆猪腩可以选择香辣粉或甜酸酱 猪腩外皮脆口 一咬就会有香香嘅猪油盈满口腔 少量就刚刚好 酸辣粉(bb 辣)薯粉烟烟韧韧 份量充足 里面仲有肉酱 葱菜和花生🥜 芫荽 如果唔系好钟意食芫荽嘅朋友仔记得叫佢走啦。bb辣唔算太辣 食得辣嘅朋友可以挑战下其他辣度白桃乌龙冷泡茶🍵唔会太甜 好香白桃味道 冷泡茶

香酥软骨🦴

牛捞牛肚(bb辣)🌶

酸辣贡菜bb辣

小宽面重庆汤底🍜
肉酱和肉醋味道好出 搭配宽面令我胃口大开

酥香脆猪腩 (甜酸酱)🐖

酸辣粉(bb 辣)

白桃乌龙冷泡茶🍵
唔会太甜 好香白桃味道 冷泡茶清清地好解腻

冬海盐柚子乐🥤
好新奇嘅搭配 稍微有稍稍甜 如果口味偏重嘅朋友仔可以试试~
酸辣粉
小宽面