2011-12-08 130 浏览
琴日我男朋友约我,, 我地都想食得好D浪漫D,, 所以就去左赤柱到行下睇下有咩好食的,, 呢间船屋好靓仲有D露天座位,, 好浪漫既感觉!! 所以我地就拣左黎呢间食啦!! 我地叫左好几个前菜同埋一个主菜,, 之后当然唔小得既就系甜品啦!!一开始黎既系面包,, 好新鲜热辣辣的!! 之后就系果4个前菜了,, 第一个系青咖哩青口&虾,, 好好食呀,, 冇谂过个汁会同D海鲜咁搭配的,, 个汁好CREAMY再加埋D弹牙新鲜既海鲜!! 满分呀!! 再食就系香煎带子,, 佢煮到半生熟咁样,, 里面仲系好软熟好似生带子咁的!!!! 再黎的系我最最最最满意既鹅肝西多士!! 真系好好食!! 佢个鹅肝D味超级浓郁,, 食系个口到系耐一耐都唔走的,, 真系好耐人寻味!! 最后就到果个软壳蟹啦,, 我反而觉得呢个麻麻地姐,, 可能因为放到最迟食佢已经冻哂所以我食落觉得有D干同埋硬... 我食左一件就俾哂我男朋友食了XD终于到个主菜啦.. 有3样野食系碟野!! 左边系鸭胸.. 中间有个牛扒.. 右边系一个意大利饭!! 主菜黎之前我已经食前菜食到饱饱地了,, 所以都冇咩心机食,, 但系个牛扒同埋个意大利饭真系真心好

终于到个主菜啦.. 有3样野食系碟野!! 左边系鸭胸.. 中间有个牛扒.. 右边系一个意大利饭!! 主菜黎之前我已经食前菜食到饱饱地了,, 所以都冇咩心机食,, 但系个牛扒同埋个意大利饭真系真心好食的!! 个牛扒D肉几嫩.. 之后佢个意大利饭好CREAMY好香.. 不过因为我饱所以个饭咁CREAMY我真系食唔到几多!! 个鸭胸我就觉得麻麻地啦.. 我都系食左两三件就食唔到啦!!! 肚有位我都会食左个意大利饭先!!!!

虽然系饱但都想食埋佢个甜品,, 系我男朋友叫既.. 所以我都唔记得左个名啦,, 我地叫左一个雪糕.,, 里面有D CRUNCH!! 好好味道!! 另外仲有一个甜品就你好似了结糖咁既.. 有D甜啦.. 不过我好中2食啵.. 除左因为唔抗拒甜野之外.. 仲因为佢好松化又脆脆地!!

价钱有D贵,, 但食环境同美食.. 呢个价系OK的!!!!!