2022-06-09 213 浏览
朋友介绍湾仔Oyster House非常浪漫🌹,所以特地带我黎去。餐厅都算就脚,去地鉄大约5-10分钟。装修外型设计理念似间木屋🏡,好西式,坐近画的梳化🛋️更是享受😎。一去到便叫左杯啤酒🍻Damm Lemon 🍋 同lime soda 。啤酒好淸香,一啲都唔苦。同叫左海鲜拼盘,有青口、鲍鱼、生蚝🦪、带子、螺,非常生鲜好食😋,我自己对海鲜产地唔太熟,但可以知道来货不错。👍🏻之后,叫左个LINGUINE ALLE VONGOLE,呢个不过不失,都有唔少蚬,不过无咩味,不是最好食的意粉另外,点多几个,招牌蟹饼,呢个每台叫,好多蟹肉,好好食。鹅肝多士入口即融,都好高质。最后,芝士焗蚝,波菜芝士同烟肉芝士,蚝好creamy 好正😃
海鲜拼盘
招牌蟹饼