2016-10-02
平时食开日式拉面,大啖大啖咁食就梗系过瘾,但食到底见到一个二个嘅油圈,就真系唔荒唔过瘾... 今日红魔鬼话好想食拉面,search吓又俾我揾到呢间细细又新开嘅拉面店,就嚟试吓啰!黑椒牛舌拉面 ($50)用牛舌嚟做拉面就真系有趣嘅,横掂有咁多块,偷一块食吓红魔鬼都唔会怪我嘅😂 充满肉汁嘅牛舌烧得恰到好处,有弹性又易咬开,好好味;标榜用猪骨熬24小时成嘅汤底非常清晰,一个油圈都冇,饮落仲充满鲜味,唔似日式拉面𠮶啲咁浓,冇味精嘅果然系唔同啲!人气猪骨汤叉烧拉面 ($63)叉烧肥瘦适中,唔会觉得好肥腻;溏心蛋OK啦,可以更溏心;落单时要求拉面硬身啲,的确做得到,以呢个价钱收货啦辣酱店主知道自家制饺子比较淡味,所以专登用菜甫、豆鼓、辣椒等自制埋辣酱,令饺子更加惹味自家制饺子有白菜饺、九菜饺及香芹马蹄饺;三款饺都好大只,入面仲非常足料,食个拉面加几只饺真系会好饱呀;味道唔会好浓,所以用料更加要新鲜否则一食就会食得出!我哋试晒汤及煎饺子,但我个人钟意汤饺子多啲蜂蜜薏米水非常足料,仲竟然有姜粒,甜甜哋辣辣哋,口感极好红豆冰要大赞啲红豆唔系外面好甜𠮶啲,整体捞埋嚟饮甜度适中,好钟意!由于新开嘅关系,店主
非常足料,仲竟然有姜粒,甜甜哋辣辣哋,口感极好