2024-01-17 313 浏览
今晚同屋企人去咗一间酒楼食晚饭,仲要揾到一个环境优美嘅地方,我哋book咗房,空间够大,又够宁静,方便屋企人倾偈🫰🏻我地拣咗海鲜杂菜煲,真系冇得挑剔✅里面有新鲜嘅虾🦐蟹同埋鱼🐟个汤底都好鲜甜!食落去好滋味,仲有啲蔬菜🥬健康又开胃!而极品花胶公真系好满足!超级大嚿,花胶好弹牙,入口即溶!食落去超鲜美🥴红烧乳鸽皇,一款令人垂涎三尺嘅佳肴,喺看似简单嘅料理之中蕴含著层次丰富嘅味道。每一口咬落去,先感受到皮脆肉嫩,再嚟就系酱汁嘅香浓扑鼻,仲有啱啱好嘅咸甜平衡,真系令人回味无穷🤤。乳鸽经过细心烧制,肉质柔嫩得宜,保持着肉汁嘅鲜甜,而且嗜味嘅酱料深入到每根肌纤维之中,系咁样子吸纳了炖煮嘅精髓😋。𠮶层外皮经过火候嘅精准控制,呈现出金黄亮泽嘅色泽,令人一见钟情💖。嗌啖乳鸽,不单止系在味蕾上嘅享受,亦系一场视觉同嗅觉嘅盛宴。咀嚼之间,唇齿留香,肉嘅鲜嫩同皮嘅酥脆形成对比,交织成绝妙嘅口感🎉。整道菜嘅呈现,精致而不矫揉造作,系对烹调工艺嘅致敬,亦展示出传统饮食文化嘅精粹。任由香气四溢,红烧乳鸽皇极度适合同朋友家人分享,增添聚餐嘅温馨气氛😊。总之,这个菜肴不仅满足了味蕾,还满足了对优质生活嘅追求,令人心情愉

整道菜嘅呈现,精致而不矫揉造作,系对烹调工艺嘅致敬,亦展示出传统饮食文化嘅精粹。任由香气四溢,红烧乳鸽皇极度适合同朋友家人分享,增添聚餐嘅温馨气氛😊。总之,这个菜肴不仅满足了味蕾,还满足了对优质生活嘅追求,令人心情愉悦,非常值得一试💯。🍗

秘制榄角骨都好惹味!个骨头系用秘制酱汁腌过,烤得恰到好处,好入味!🔥食落去有啲脆口同埋咸香,好滋味!真系停唔到口!👅再追加左妈咪最爱嘅菠萝咕噜肉!个菠萝好新鲜🍍肉质鲜嫩多汁,咕噜汁酸甜可口,十分开胃🤤

整个晚餐真系好满意!环境好靓好舒服,食物更加系无得挑剔!我地食得好开心,心情真系好好❤️