2013-11-25 2790 浏览
今次已经系第二次嚟呢度开餐! 九龙城有咁多好泰菜, 呢度吸引我哋再嚟嘅喺佢哋独特嘅泰式奶茶 & 马莎琳咖喱~先讲个奶茶, 味道真系好特别, 同港式或台式嘅味道都好唔同!! 味道浓, 但唔太甜 & 唔知点解, 总觉得有一股红豆味… 但又唔似红豆冰… 真系难以形容嘅美味 ( ´▽` )马莎琳咖喱亦都超惹味, 我哋今次拣咗猪肉 & 薄饼! 咖喱里除咗猪肉, 仲配有大量洋葱, 青椒, 薯仔, 令整体感觉唔会腻! 佢亦唔似一般黄咖喱, 红咖喱, 青咖喱… 佢嘅味道仲要再浓啲, 但唔辣!! 绝对令人一试钟情 (^o^) 因为个咖喱汁实在太好食, 我哋忍唔住要追加白饭嚟捞汁~另外叫咗个咸鱼炒椰菜苗, 咸鱼切到细细粒,但有咬口, 而且一啲都唔油! 正~最后叫咗碟炭烧鱿鱼筒, 呢个就一般般, 得条鱿鱼尾有炭烧过嘅痕迹… 不过个汁就较得唔错, 令整体味道提升哂 ^^题外话, 个人十分欣赏餐厅内嘅呢幅相, 超地道, 即刻勾起哂我去泰国旅行嘅回忆 Y(^_^)Y

泰式奶茶
马莎琳咖喱