2021-09-28
星期日,有种幸福叫能睡到自然醒,再食个靓早餐!位于九龙城的人气𝗔𝗹𝗹 𝗗𝗮𝘆 𝗕𝗿𝗲𝗮𝗸𝗳𝗮𝘀𝘁店。幸好有提前book位,因为都几full。主打是龙虾全日大早餐🦞 见好多人share嚟食。不过我对龙虾兴趣唔大,所以冇叫到。之后发现原来可以自选ABD食材 (最少四样起) 当然都有Pre set ABD,但做人最紧要有得选择! 有选择困难症的我表示挣扎咗10分钟后终于拣到⋯自选𝗔𝗟𝗟 𝗗𝗔𝗬 𝗕𝗥𝗘𝗔𝗞𝗙𝗔𝗦𝗧 🍳 • 炒蛋 • 烟三文鱼 • 英式猪肉肠 • 蟹肉牛油果多士 • 薯饼 • 香草杂菌卖相实在太吸引了! 炒蛋炒得刚好,滑得嚟唔湿。但蟹肉牛油果就唔系太啱我口味,有少少酸(?!)其他食材味道OK的,食完好满足😌 本身跟餐有沙律、焗豆同粟米,不用额外叫。另加了$10从普通咖啡升级为 热鲜奶咖啡☕️ 拉花几靓,跟奶的比例刚好,咖啡不错! 朋友点了egg benedict, 但原来已包含烟三文鱼。所以想食烟三文鱼嘅朋友,不用额外再加了店内有点逼,倾计会俾隔离枱听得一清二楚。食物质素同环境都几好的,但要加一。钟意食全日早餐的朋友一定不能错过啊!
自选𝗔𝗟𝗟 𝗗𝗔𝗬 𝗕𝗥𝗘𝗔𝗞𝗙𝗔𝗦𝗧 🍳