2019-02-08
先祝大家🐽年快乐!今日年初三同男朋友去拍拖食好d啦,点知食到半肚气!我地7点4去到拎飞,点知等左足足一个钟,8点4先入得去食,最差ge系眼见迟过我地拎飞果d人都快过我地入座!原因系人地都系3人或以上,而餐厅里面2人枱只有4张枱,其余大部分都系3人以上的大枱,感觉上好唔公平,点解唔可以灵活小小呢?餐厅环境洁净,座位之间宽阔,坐得舒服,细心位系有储物sofa登可以放野,咁就唔怕袋同外套食到有阵味。职员先倒半边蛋浆,一定要加碎芝士和粟米落去煮,因为蛋味本身偏淡。记得上次食炑八,d蛋浆系可以无限添加,点知呢到添加系要再加钱(半边$30\全边$50),仲要系唔包多份芝士粟米,感觉好唔抵所以就冇追加。特级雪花牛$108有6片牛,质素对得起价钱。脂肪分布平均,烧完之后牛脂香,牛肉味重,不过多食会腻。芝士炖饭芝士味没想像中咁重,属于偏淡,好处系食完都唔会觉得腻。真系拉丝架!野蛮奶奶鸡全晚最好味ge就系呢个野蛮奶奶鸡,我地叫左大辣,汤底莣味又唔会太辣。鸡件份量都算多,建议大火煮10分钟就够,如果唔系肉质会煮鞋左。入面都多蔬菜菇类,仲有粉丝,健康而又饱肚。
特级雪花牛
芝士炖饭
芝士味没想像中咁重,属于偏淡,好处系食完都唔会觉得腻。
真系拉丝架!
野蛮奶奶鸡