2017-12-09
呢间火锅店主打功夫火锅,最出名既系佢果个火焰蚬煲同蟹煲,基本上每一枱都系叫果两个煲做汤底😳👁🗨 咸菜胡椒汤(7/10)💲88果日吾多想食海鲜,就决定叫个普普通通既咸菜胡椒汤底😂咸菜多兼夹胡椒味浓,亦都因为够哂胡椒,所以辣辣地🌶好惹味,但后尾食食下开始觉得咸,所以加水唔加汤,以为会沟淡,但仍然咸左啲😳👁🗨 椒盐黄金砖(7/10)💲58平时钟意食椒盐豆腐既我地,难得见倒有,就算系打边炉都忍吾住叫左呢个小食,等个锅滚就食呢个😅一篮有10小旧,豆腐都算滑,但系略嫌个皮唔够脆同埋椒盐味唔够,不过用离过下口瘾都系可以既👻👁🗨 手打野生红虾松露丸(半份)(7.5/10)💲58餐牌上面有好多标榜手打既丸类,见倒有呢个野生红虾松露丸,跟开我地既都知我地两个劲钟意松露,所以基本上谂都吾洗谂就叫左😂所谓既半份就系有四粒,一咬开粒丸,好香既黑松露味就已经散发哂出离😍而且食落弹牙,确系有惊喜,吾错🤓👁🗨 梅花猪颈肉(6.5/10)💲98呢个梅花猪颈肉,就咁望觉得几靓,但系食完对佢有点失望😶除左肉太腍,无咩猪颈肉应有既韧度之外,亦都冇香口既猪颈肉味,就好似食紧好腍既梅头肉咁😞而且份量偏少,两个人食完都好似
👁🗨 咸菜胡椒汤(7/10)💲88
👁🗨 椒盐黄金砖(7/10)💲58
👁🗨 手打野生红虾松露丸(半份)(7.5/10)💲58
👁🗨 梅花猪颈肉(6.5/10)💲98
呢个梅花猪颈肉,就咁望觉得几靓,但系食完对佢有点失望😶除左肉太腍,无咩猪颈肉应有既韧度之外,亦都冇香口既猪颈肉味,就好似食紧好腍既梅头肉咁😞而且份量偏少,两个人食完都好似冇食过咁😭
👁🗨 鲜炸紫菜响铃(7/10)💲68
一篮有8条大细适中既响铃,有紫菜包左系入面,感觉几特别,吾知系咪因为咁所以食落觉得吾太油腻🤤🤔不过紫菜如果浸得太耐会韧,所以浸一浸就要食
👁🗨 娃娃菜(全份)(7/10)💲38
吾知点解打边炉成日都会自动叫左娃娃菜,好少叫其他菜😂全份既份量两个人食岩岩好,不过可以切细少少,咁就食得更加方便啦🤓
👁🗨 稻庭乌冬(7/10)💲28
系打边炉离吾开既乌冬🍜话明系稻庭乌冬,所以食落佢系滑嘟嘟,带有少少弹牙既口感,吸哂汤底既胡椒味,够哂惹味🤤
🔛 整体评分(7/10)