2010-09-30 236 浏览
已经有几年冇黎过, 食物水准同装修依然keep得好好, 久遗了o既味道又重拾返, 好满足的一个生日晚饭!1) 首先待应梗系送上好好味o既餐前面包 (2个软包+2块脆饼), 因为太肚饿o既关系, 所以我同老公食晒之后再叫待应比多一份我地2) 海鲜意大利饭 - 好浓味o既海鲜汤煮出黎o既饭, 好在又够热, 好难o系第二度食到呢个质素o既海鲜意大利饭3) 红酒汁牛扒 - 好香炭烧味道, 块扒都够肉汁, 我地好怕切开有血, 所以叫7成, 都ok, 冇血水但又唔会过熟, 又有好大个新鲜蕃茄+大pat薯蓉伴碟, 好开心!4) 菠菜炒磨菇 - 好香o既磨菇味, 配合入晒味o既菠菜, 份量又啱啱好, 系叫沙律以外o既选择5) 因为订枱时讲明我生日, 所以餐厅送左一个面包布甸比我, 仲插埋支蜡烛添, 不过我都唔想咁高调, 所以叫佢地唔好唱生日歌, 放低就ok喇, d待应service都好好, 同我讲左句"happy birthday", 之后又主动帮我同honey影相, 好开心当晚我都见到在场起码有5枱客生日, 我谂呢度都系庆祝生日o既热点!

餐前面包
海鲜意大利饭
红酒汁牛扒
磨菇炒菠菜
面包布甸 (餐厅送o既生日蛋糕)
2010-09-25
庆祝纪念
生日
餐前面包
海鲜意大利饭
红酒汁牛扒
磨菇炒菠菜
面包布甸 (餐厅送o既生日蛋糕)