餐厅: 嶺南樓
资讯:

2008-06-11 159 浏览
** 此 食 肆 的 第 一 个 OK **9-6-2008 Mon端午节补假,全家人入屯门外婆家宣布坏消息,到大约两点,一行15人去饮茶,决定o黎呢间.由于冇咁大张枱,所以我o地分两张,我o地几兄妹一张,爸妈同外婆,亚姨舅父等一张.呢o度食物好普通,价钱应该系中上,我o地见到写一碗弼要$38.00,一窝粥要$78.00.爸妈o个围有叫,见直径大概有4-5吋,高都大约只有6吋o既粥,妈妈食o左两碗,事后我问爸爸o个个系咪一窝?佢答唔系,系一碗.而妈妈话啲粥好味好甜,内里o个三件猪肝都畀佢食晒.而我o地几个食o左1.叉烧肠2.奶黄南瓜包3.凤爪蒸排骨4.烧买5.油菜(要菜心)呢啲全部都一般.5.棉花鸡6.千层马拉糕7.山竹牛肉呢啲都好少,千层马拉糕极其量都有1吋半高,3吋乘3吋o既正方形面.山竹牛肉就最离谱,细到不得了.其他都唔记得喇.不过佢就全部都系热.环境:玻璃幕墙系几high,楼底都好高(一半系两层楼高),但唔够冷气,越食越热,洗手间重凉过佢,舒服过佢.服务:好一般啰,都已经唔太多人都好少主动斟水.其他:唔知点解我o地张枱只有6个人,却写我o地8个人,于是将张咭交畀舅父时提一提佢同
** 此 食 肆 的 第 一 个 OK **

其他都唔记得喇.不过佢就全部都系热.

环境:

服务:
好一般啰,都已经唔太多人都好少主动斟水.

其他:
唔知点解我o地张枱只有6个人,却写我o地8个人,于是将张咭交畀舅父时提一提佢同经理讲.

见舅父畀钱好似畀o左至少$770.我冇留意佢o地张枱叫o左几多o野食,但份量都唔系好多,应该都唔多抵食.
$N/A (午餐)