2024-05-11
今日同同事收工想揾间好味餐厅放肆一下,成日经过太子都见到依间串烧店大排长龙,于是我地决定试一试。餐厅气氛甚好,未够7pm已经爆满,有几台都系一家大细共聚天伦之乐,餐厅老板同唔少食客有倾有讲,非常有人情味。我地总共叫左几款肉类/菜类串烧同餐厅主打嘅开边烧龙虾。 蒜蓉烧龙虾 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)所有食物即叫即做,龙虾可选择蒜蓉或芝士酱。龙虾烧出来肉质非常嫩滑弹牙,面头舖满蒜蓉酱真系好带出龙虾的鲜甜味,龙虾肉量多,又有虾膏,真系超抵食!龙虾汁大虾意粉 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)意粉热辣辣好有镬气,龙虾汁好浓郁,每一条意粉完全沾上酱汁,唔会干身之余好弹牙,大虾开边烧得惹味,微微㶶配合蒜蓉酱更食得出虾的味道。西班牙黑毛猪肋串/ 鸡软骨 / 盐烧牛舌心(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)欣赏餐厅火候控制恰到好处,微微㶶让猪肉嘅油分慢慢渗出真系好吸引,猪肉每颗都好有肉味,大大串食得好过瘾!鸡软骨必试!鸡软骨每颗都烧至外脆内软,唔会话得软骨,仲有肉食,面头洒上孜然粉十分惹味!盐烧牛舌心虽然得4颗,但每颗都大大旧好爽口,牛的肉味好重,充满油香。牛油栗米 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)金黄嘅粟米颗颗饱满,火烧热力均匀,每颗都熟透,外面搽上蜜糖牛油,食落去爆汁
蒜蓉烧龙虾 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
金黄嘅粟米颗颗饱满,火烧热力均匀,每颗都熟透,外面搽上蜜糖牛油,食落去爆汁之余仲要粟米本身好甜好正,食完再嗌一条!
原条炭烧孜然韭菜,每条都相当新鲜脆口,原来单独都可以咁香咁好食!烧日本甜心蕃薯细细粒甜得黎易入口,肉质柔软,中和一下肉类的油腻感。串烧豆腐烧得好好,大大旧外脆内软,豆腐好滑,外面搽上烧汁更突出豆味!
啤酒够冻,大大支啱晒送串烧,容易入口,啱晒我地唔饮开酒嘅人!
好烧式串烧专门店 (大南街) 太子大南街32-34号地舖
👍出色味道