2020-12-11 1652 浏览
今日专登带嫲嫲爷爷黎食灌汤饺,依度既灌汤饺系皮包住啲汤汁,系比较正宗既做法。而家好多酒楼既灌汤饺都系汤浸住只饺,唔系好多地方有正宗既灌汤饺食。侍应会帮食客将只灌汤饺系个笼度拎出去只碗度。灌汤饺入边好多汤汁,系一啲比较”杰”既汁,两老话几好食😆 上至下:怀旧素翅饺、蛋黄千层糕、龙凤野鸡卷、姜葱牛肉角、北菇棉花鸡、沙律名下筒、鹌鹑蛋烧卖。之后仲有叫做其他点心,呢度有啲点心系我未见过既。例如姜葱牛肉角、龙凤野鸡卷,好似都系一啲比较怀旧既点心。整体来讲所有点心味道都唔错,唔似连锁𠮶啲酒楼既点心👍🏻呢度既点心用料十足,有好多都系即叫即整。虽然价钱比出面啲酒楼贵,但系真系一分钱一分货,迟啲有机会一定会再带屋企人去食。下午茶大中小点都收小点价,$28一款点心。如果想试下既朋友仔可以食下午茶,会平啲。
瑶柱蟹肉灌汤饺

沙律明虾筒