2024-05-14 4 浏览
中环被誉为美酒天堂,点解咁讲除咗酒类种类多之外、Cocktail嘅种类亦都好多、包括店舖有自己嘅独家Cocktail出面系冇!酒吧餐厅就最好又可以饮酒又可以食嘢!再加上我哋今次唔食太饱,主要都系倾吓偈relax下!今次主要都系叫小食!叫一个主菜,两个人都已经食到好饱噜!首先开始叫咗两杯Cocktail先:RUBY:由草莓🍓雕制成嘅草莓花嘅草莓花再配合草莓沙冰口味非常之清新、咁落去唔算好甜!酒精浓度刚好!VOLCANO:由香鲜百香果制成、味道酸酸甜甜再配合vokda,口感自然!当然唔少得佢哋嘅招牌鸡翼、送酒简直系一流!再加上佢鸡翼唔辣、但系食落去味道好有层次!另外truffle bikini黑松露芝士飞碟,呢个真系值得赞好好食之余,黑松露味道超突出!芝士溶得啱啱好、真系超钟意呢一个菜式!最后我哋叫咗个猪安、餐厅好贴心帮我哋切开晒肉质好弹滑鲜嫩、再加上有瘦嘅脂肪肉,亦都有肥脂肪肉、所以食落去味道唔会好干涩!Nuevo tapas bar香港文华里8号荣华大厦B座地下N舖

首先开始叫咗两杯Cocktail先:

Nuevo tapas bar