2020-02-24 145 浏览
平时都有行经过大角咀呢间餐厅,唔入去都唔知内里咁特别,佢以机舱为主题。餐厅一边系香港机场离境大堂设计,另一边系机舱设计,好有熟悉感。听讲提早订位可以有boarding pass😂Dinner Set有Economy Class、Business Class、Premium Business Class、First Class。我们拣左Premium Business。我们今晚选了economy set。首先系薄荷乳酪酱鲜杂果沙律,一啲都唔hea,好新鲜清甜既水果非常开胃。是日餐汤系椰菜花汤,比想像中更浓稠,味唔会过浓太腻,好香。小食系烧香肠拼盘,又香又惹味,切好哂好细心。主菜拣左烧班牙黑毛猪鞍,又系切好上,肉质有惊喜,每片都系粉红色,煮得刚好嫩滑完全唔鞋口,好食既猪鞍真系好难得,加分!而蒜片辣椒海蚬意粉都好食,少辣几滋味,又多蚬肉。最后甜品系朱古力蛋糕,小小既一块刚好为晚餐划上完美句号。