2023-06-28 257 浏览
《The Pizza Project (湾仔)》今日lunch同事又带队食好野,去到上次食越南野果条星街,一间叫做Pizza Project嘅餐厅环境几舒适干净都差唔多full house,就食佢啦。🥗Salad of the Day我有了解过原来呢间嘅前菜沙律系经常都转款,有时系Tuna有时系salmon有时系ham, 今日就系清清地有新鲜到爽口嗦嗦声嘅沙律菜,加少少奶味几香嘅芝士同炸面包。夏天咁鬼热食呢个做前菜就啱哂🫶🏻🍕Carbonara Pizza卡邦尼意粉食得多,卡邦尼pizza都系第一次叫🤣一上到枱就觉得好夸张劲大个同一眼就睇得出好多料。佢短底系薄批厚边,以前我食pizza都会咬走个边,但呢间pizza嘅边都烤焗到好香脆,加埋番茄底同埋特色鹌鹑蛋,好开胃😂系menu嘅pizza款式入面carbonara虽然要额外加30蚊,但系店员最人气推介而且食完真系下次都会再叫🙌🏻赞赞🍨White chocolate mousse白朱古力系版主最钟意嘅其中一种西式甜点🤣食落啲白朱古力mousse唔系最甜,反而系上面果层Raspberry jam😂第一啖落去真系好有味道上嘅落差,两种嘅甜味
《The Pizza Project (湾仔)》

🥗Salad of the Day

🍕Carbonara Pizza

🍨White chocolate mousse
白朱古力系版主最钟意嘅其中一种西式甜点🤣食落啲白朱古力mousse唔系最甜,反而系上面果层Raspberry jam😂第一啖落去真系好有味道上嘅落差,两种嘅甜味夹击下最面层一点点嘅mixed nuts碎碎又令到个甜品软滑之余都带有弓种脆脆口感同埋nuts嘅味道都轻轻中和返jam同朱古力嘅甜😍🤤

食物质素 ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
用餐体验 ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
性价比 ⭐️⭐️/5

如果你都想试下呢间3 course pizza meal,记得bookmark定呢间餐厅,约埋三五知己一齐嚟试下👨‍👨‍👧‍👦

地址: 湾仔星街5号地下

#pizza #salad #italian #cabonarapizza #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfood #foodblogger #hk #hkig #hkigers #hkfoodblog #hkfoodstagram
Salad
Carbonara  Pizza