2010-10-02 11 浏览
晚饭过后, 回来The One看看逛逛. 铺头虽然未开哂, 但食肆已首先登场, 未有街行住, 就吸引大家上黎食啦.食过晚饭, 除左要轻松返一下之外, 肚子有位时, 总是要小甜甜来侍奉一下. The One商场内, 甜品店不少的, 净系近日受人热捧Froyo店, 有起码有3间. 是晚吸引我们的, 是这一家自助式concept的. 上次系旺角见到那自助软雪糕店, 一路都想找时间去试, 搞下搞下, 竟然先试呢一间自助Froyo. 自己拿杯, 自己去软雪糕机, 想要几多, 想食咩味, 想食齐咁多只味, 完全自己话事, 自己控制, 的确几好玩. 选了四种味道, 有蜜瓜, 杂berry, 芋头同Guava(番石榴), 边样多d, 边样少d, 自己话事. 配料落几多, 随自己喜欢. 搞掂哂, 攞去磅仔秤. 秤完揾位坐. 始终仍然是热潮, 人山人海的, 连出面既beer garden都坐满人. 好不容易, 才能够系一个花槽旁边坐低.Froyo, 同软雪糕比, 味道较酸就系一个事实. 蜜瓜味, mixberry味同番石榴味, 可能是该水果味道本身带点酸味味的, 所以酸得黎, 符合该水果本身的味道, 酸

Froyo, 同软雪糕比, 味道较酸就系一个事实. 蜜瓜味, mixberry味同番石榴味, 可能是该水果味道本身带点酸味味的, 所以酸得黎, 符合该水果本身的味道, 酸, 是酸得有道理. 而芋头味, 可能是芋头雪糕既味道太过深入民心, 带Froyo酸的芋头, 始终唔系几惯.

不错的Froyo, 把水果味预先混入乳酪中更添味道. 现在一个热潮, 开到周街都系. 但热潮始终会过, 希望热潮过后, 有水准的能留下, 带给香港人一个冰冻的美味.
$38 (宵夜)