2021-12-16 68 浏览
见咁多妈妈好评呢间亲子餐厅👨‍👩‍👧‍👦,今日衬去港岛区影圣诞野就去试下😋😋。👶🏻👶🏻阿仔全程开心笑,仲试咗人生嘅第一次整野食🥣,👨🏻👩🏻睇到心都甜哂❤️餐厅布置好开扬,中间有棵树🌲,打卡一流📸。近门口🚪位置有一系列厢房,如果较细BB 👶🏻想要清静嘅空间,或几个BB 👶🏻想自成一阁就啱哂❗️游戏区有小千秋、砌了间房仔嘅大型积木、故事书📚、汽车🚗玩具、摇摇马🐴、大滑梯🎢。玩具同游戏区都好干净👍🏻👍🏻任玩👍🏻👍🏻最特殊嘅地方系连初生👶🏻👶🏻嘅摇篮、暖奶机消毒机都有,仲有小儿睡床😱😱第一次见有亲子主题地方连初生婴儿都设想周到👩🏻‍🍼午餐约百几蚊,平时呢个价钱包埋任玩真系抵✅。👨🏻见到已经有圣诞大餐🍽就心心眼,于是就开始圣诞大餐之路〰️🔔圣诞限定节日套餐 (大人版)$398-458❄️意大利菜汤用上杂菜加蕃茄的杂菜汤,微甜很开胃。❄️意式烟三文鱼多士配蕃茄及芝士有2块烟三文鱼,加上芝士咸香十足,蕃茄水润够juicy, 好清新。❄️主菜四选一,我选了安格斯肉眼扒拌时令蔬菜配杂菌汁块牛扒大过两只手掌,拎上枱时我地哗哗声,阿仔又跟住哗哗声😂牛扒嫩滑柔软,最重要是肉眼所以好有肉味,加上磨菇汁,提升了牛扒嘅美味。配

🔔圣诞限定节日套餐 (大人版)$398-458
❄️意大利菜汤
用上杂菜加蕃茄的杂菜汤,微甜很开胃。

❄️意式烟三文鱼多士配蕃茄及芝士

❄️主菜四选一,我选了安格斯肉眼扒拌时令蔬菜配杂菌汁
块牛扒大过两只手掌,拎上枱时我地哗哗声,阿仔又跟住哗哗声😂
牛扒嫩滑柔软,最重要是肉眼所以好有肉味,加上磨菇汁,提升了牛扒嘅美味。配菜用火箭菜,绝不马虎。

❄️精选节日蛋糕

❄️咖啡或茶

🔔圣诞限定节日套餐 (儿童版)$198
❄️主菜五选一,选了DIY pizza 🍕
♥️强力推介DIY pizza 🍕 👶🏻👶🏻阿仔整果时开心到笑唔停口😆😆仲好欣赏自己整嘅pizza 🍕 食唔停🤗
Pizza 有多款配料选择,可以自选4款。之后侍应会拿来饼底和相应配料,任阿仔自己玩完再交回厨房烤焗。虽然阿仔下配料不均匀,庆幸厨师没有加工,原汁原味焗好就拿过来,我可以亲手试试阿仔第一次整嘅野食。

芝士和蕃茄酱嘅份量好足够,所以个pizza 好好食,烟肉都没焗得过火,阿仔都好易咬开,加上粟米甜甜地又脆卜卜。饼底比较厚,但我都明白太薄的话,小朋友会拿不起,最后阿仔都食足大半个。

❄️Santa Mocktail 🍹
有苹果汁或橙汁选,第一次饮果汁嘅阿仔,表示十分满意。

❄️DIY cupcake 🧁
又系阿仔笑不停嘅时间,阿仔先把士多啤梨果酱涂上蛋糕上,再将糖果放上蛋糕。看著小手一粒粒把糖果放上蛋糕,然后阿仔兴奋到登直全个人,做阿妈嘅真系好开心。最后阿仔试一啖蛋糕,好开心佢不喜欢果酱,阿妈可以把蛋糕吃了🥳 蛋糕比较甜,好香牛油味,够湿润不松散,软硬适中,不会过硬,其实都很适合小朋友吃。

❄️跟圣诞老人合照🎅🏻
小朋友餐还包括与圣诞老人合照,可以在门口影张即影即有,加上自己相机影几张都可以,是阿仔第一次同圣诞老人合照呢!

❄️DIY gift set 🎁
圣诞老人仲派礼物比小朋友,感受到浓浓圣诞气氛☺️真系好期待圣诞节呀☺️

2021-12-14
庆祝纪念