2014-07-27
琴日系一个好好好朋友生日, 因为识左好耐, 所以差唔多咩庆祝活动都试过, 揾下香港有咩地方岩一班人庆祝生日, 唔系唱K 就系食饭无咩新意, 揾揾下揾到间新开既烧烤场, 不过夏天烧野食都有D热, 所以卜左间冷气房试下玩, 初时以为室内烧烤咁惊, 原来烧野食个位系冷气房出面咁都放心D~~~入到去见到个海景好靓好靓!!!劲后悔无拎相机黎呀!去到间冷气房, 职员好细心咁开定左冷气, 凉浸浸咁, 我地即刻坐低打麻雀!! 其他FD挣唔到位就唱K, 再挣唔到就捉棋, 3样都挣唔到就出去烧野食啦!!哈哈!叫左个套餐, 职员送埋过黎, D野食仲独立包装, 连调味料都系, 真系好细心!咁大个女都未试过烧成只乳猪!! (其实只系转左2 下,哈哈XD ) 乳猪个皮好脆呀, 无落调味料都够味!!带子好大只, 蒜蓉可以落劲多, 够晒重口味XP乌头又系成条烧, 剪开佢加D盐又食得, 仲要有黄油, 又要赞烧完野食就食蛋糕, 个个都玩得好尽兴, 重点系生日个FD有得切烧猪影相, 切完一刀就交返俾师傅切啦!!祝佢生日快乐啦~~~~~~哈哈哈!!!
祝佢生日快乐啦~~~~~~哈哈哈!!!
题外话/补充资料:
记得带埋相机去!!