2016-05-12
Li排成日喺instagram见到劲多人post d邪恶野饮相tag左kitchen J, 引死人, 咁啱约左个朋友同佢妈咪倾喺佢鱼档卖鱼嘅事,黎得黄埔唔系唔试下呀嘛✌🏻️入到去系一个open kitchen, 靠墙都系舒服櫈, 可以移动嘅木枱两个人坐又得, 大班人坐都得, 仲有d几有privacy嘅位, 我无影呀费事比人歧视我啦. 坐低就发现ig的秘密, 即刻影左open kitchen, 顺便order埋抹茶红豆奶冻沙冰, 咁就悭左$48抹茶红豆奶冻沙冰平时嘅「奶冻」我觉得只系个base加旧布甸,但li杯嘅「奶冻」系与别不同gei,好似饮左一条条好滑嘅布甸, 唔需要特别吸, 每啖都自然会食到, 奶味唔同出面嘅店用嘅奶, 以我每2个月都起码飞一转日本去到劲饮奶嘅经验, 我肯定li度用日本黎嘅奶~红豆好腍, 绿茶份量arm arm好~所以小小苦味都饮唔到, 最紧要系:serve上枱嘅饮品同menu嘅相系一模一样的.蟹肉沙律一上枱就飘黎劲香蟹味,大大碟新鲜沙律菜垫住手撕蟹肉, 而个dressing有点点柚子味, 好醒胃, 啖啖都食到sock sock声呢焗大蘑菇Portobello系我嘅至
蟹肉沙律
焗大蘑菇
白汁明太子鱿鱼杂菌意粉
芝士鲜蚝带子焗饭
好香好浓嘅milk chocolate一淋落去,朱古力波缓缓溶开, 只见一片热朱古力海, 然后大家用匙巾不起strawberries+溶紧嘅白朱古力+milk chocolate, share起上黎有点狼狈但系玩得好开心呀我地几个大乡里!