2022-09-04
🔖特色精致点心,以为多数好睇唔好食,点知出奇地好吃!各式各样唔同嘅特色点心都有!茶价$8/位。🍽一笼大满足$58两个人叫呢个就岩哂!咩都试下!一笼6款点心,全部都各有特色,除左个包同糯米烧卖一般,其他都几好食㗎!真·唔喺度度试到!🍽大澳虾酱鲜鱿卷$48一黎到劲浓既虾酱味!!入口非常酥脆,馅料非常香,啖啖都食到鱿鱼,钟意虾酱嘅必点!味道会较浓。🍽龙虾汁墨鱼烧卖三只$42咬落去,原来会爆汁⋯烫死人🫢龙虾汁味唔算重,但口感唔错,几好食。🍽黑椒汁金钱肚蒸肠$38金钱肚每旧都好大旧,浓烈嘅黑椒味,底下就系全部肠粉,肠粉就无乜特别。🍽普通担担面(辣)$48呢个名几好笑😂系咪相比其他咁有特色既点心,所以佢系好普通??但我觉得都好食,呢个担担面系比较偏辣既担担面,味道够浓!🍽豆腐布丁$22🌟🌟🌟🌟🌟哗!呢个好食啊!!!有惊喜!!中间一粒粒既草莓干酸酸地加上少少热情果汁配上豆腐布丁,中和左味道,食落更开胃!布丁质感细滑,食丁明显既豆腐味!好食!
🍽一笼大满足$58
🍽大澳虾酱鲜鱿卷$48