2023-01-15
呢日同妈咪办完年货,当然要去医下肚hea下。见呢间cafe shop系附近,于是就入去试下。我地两个每人叫左杯野饮同意粉,唔洗加一,共4百蚊有找,以食物质素、环境同份量黎讲,都算合理。Hazehut coffee有好经典既心形拉花,嗅同饮都feel到有榛子味,叫左少甜,甜度岩岩好,咖啡有阵阵果香,同榛子味好夹。Long coffee呢杯比Hazehut latte果更加饮得出咖啡原本既果香,但唔会过于浓厚,唔识饮咖啡既我,觉得比Espresso易入口。海胆味噌蟹肉意粉砌到成碟画咁,睇落材料好丰富,d紫菜带到d日式fusion西式既感觉。个意粉酱真系有海胆味,配埋蟹肉蟹籽,海鲜既鲜甜味层次好突出,钟意海胆既人应该会几岩食。意粉清爽有质感。明太子樱花虾意粉又系一幅画咁,可以打卡呃like。明太子份量充足,有樱花虾杂菌紫菜做配料,无讲颜色同味道都十分丰盛。明太子配意粉真系无得输,有口感得黎,又鲜甜。意粉都系一样咁弹牙有质感。虽然野饮同野食选择不多,但有好多都几吸引。
Hazehut coffee
Long coffee
海胆味噌蟹肉意粉
意粉清爽有质感。
明太子樱花虾意粉
又系一幅画咁,可以打卡呃like。
明太子配意粉真系无得输,有口感得黎,又鲜甜。
意粉都系一样咁弹牙有质感。
虽然野饮同野食选择不多,但有好多都几吸引。