2017-03-22 94 浏览
男朋友上网半价订咗二人餐,$300 - 包2碗餐汤,一个头盘,一个主菜,2杯印相photo print咖啡。去到见到餐牌写原价五百几。如果正价食,就真系好唔抵,因为食物完全系茶餐厅质素,咖啡亦麻麻哋,只系够 gimmick。餐汤 - 忌廉汤 - 茶餐厅质素头盘 - 三文鱼拼露笋 - 普通主菜 - 一大块,主部份系肉,副部份全部系肥膏。要求5成熟,应该六成半度啦,唔难食,但真系茶餐厅几十蚊质素,如果要俾几百蚊食,真系嬲爆。Photo print 印相咖啡 - 真系好靓,相质好好,个面胶胶哋,用饮管拮落去,相印穿咗个洞,但唔会走样。一路饮,个边一落痴住边留印,个样仲kepp到。真系好得意。不过味道真系一般。我杯系mocha,味道还可以,男友𠮶杯榛子咖啡,真系甜到饮唔晒。一定要系冻饮,我估可能热饮会溶,冻饮就hold到。

餐汤 - 忌廉汤 - 茶餐厅质素

头盘 - 三文鱼拼露笋 - 普通

百蚊食,真系嬲爆。

2017-03-18
用餐优惠