2017-06-18 344 浏览
由北角行至天后揾食,睇匀咁多间的 window,觉得最吸引嘅就系梦见屋!望入去见冇乜人,于是入去。当然,下午 5 点半又未到晚市梗系客人唔多啦 (基本上计埋我呢台就只有一台客),见店面侍应有 3 个,就算 “人盯人” 都应该足以应付绰绰有余吧……可是,我实在太天真了。那 3 位店员,佢地唔系打牙骹、打烂野、就系游云,唔太招呼更唔太留意店内客人需要……算吧!……我们点了青苹果汁,清酒煮蚬,三文鱼煎蛋 pizza,白玉抹茶芭菲,士多啤梨芭菲 share 食。个煮蚬先来,甩壳就预左,食落冇乜酒味,似白焯蚬……而且好多沙。至于个pizza,上台时唔系好热……佢个批底好硬、三文鱼好咸 + 少少腥、煎蛋全熟 (系熟过龙至岩)……系 D 芝士味叫做 “正常 D”……招待+食物都欠奉,唯有寄望甜品啦,材料现成的,应该唔会跌眼镜呱……总括来说,只有 5 个字来形容,就系 “好睇唔好食”!成餐饭系得个甜品叫做比较OK 的,唔知其他分店系咪咁呢?!

2017-06-17
  • 芭菲