2021-09-30 1395 浏览
以前去过Arcane,感觉好好,特登嚟试吓呢间,朋友系食素,所以呢度系一个好好嘅选择,平日中环食晏时间特别忙,早咗几分钟到,张枱未准备好,等咗一阵准时入座。呢度嘅环境其实就麻麻,几迫下,喺行人通道旁,冇乜气氛可言,坐吧枱对住个厨房可能会好啲,不过期望嘅系佢呢度嘅食物。餐牌选择唔系话好多,不过对lacto vegetarian就比例上好多选择。放弃咗set lunch,拣咗a la carte。服务都唔错,侍应都会不时巡吓,落单等咗一阵头盘就嚟到,好有卖相,相机食先,味道亦都好好,唔同嘅食材味道好夹,份量亦都刚好,唔会话一啖食完,食材感觉上几新鲜,唔似普通罐头雪藏货。食完头盘再换刀叉食主菜,主菜同样有板有眼,卖相吸引,刺激到唔同嘅味蕾,又有唔同嘅texture,唯一麻婆豆腐红椒太多,豆腐反而就好少,最后嗌咗一个甜品四个人分享,食完唔会话好饱,但系CP值算系合理,食得几满足,值得再嚟。
2021-09-30
等候时间
3 分钟 (堂食)