2021-10-19
好耐冇见有人比说话我听约唔啱时间唯有喺佢落场嘅时候去食饭,去咗间新餐厅试吓佢南蛮炸鸡 $68我想讲连炸鸡都有三文鱼籽,好正。啲炸鸡应该即叫即炸,食到好香脆好热。吉列玉子三文治 $58其实呢个系我最期待嘅嘢食,吉列牛成日都听到,吉列牛三文治都听过,吉列玉子三文治真系第一次听,佢令我意外真系几好食,系外脆内软嘅玉子,而且唔会话好油,味道就系平时食日本餐厅嘅热玉子,面系脆同加咗面包咁,但真系好特色。味噌三文鱼六野菜便当 $118呢个系店长推介,佢用咗个便当盒放系成件事加分,唔好以为佢好少,其实都好饱肚。餐牌话呢个系以均衡食物比例设计嘅,咁的确真系6样蔬菜系几健康嘅。便当有珍珠米,味噌三文鱼,三文鱼籽,抗氧化紫椰菜,汁煮日本甜南瓜,抗炎抗癌西兰花,茄红素爆标红萝卜,自家种植车厘茄,酱油香菇。个便当咁多嘢真系好充足。明太子忌廉乌冬 $88又系我最爱嘅明太子,唔好问我会唔会好咸,我想讲佢个明太子唔会好咸,而且上面有好多三文鱼籽,系平时刺身食嘅三文鱼子啊,两样嘢真系好夹好好食🥰柚子柠檬挞 $48超级钟意食呢个,甜品来讲佢唔甜,柚子味好香,而且成个挞好夹,又唔会好腻。柚子白朱古力蛋糕 $48超特别,佢
约唔啱时间唯有喺佢落场嘅时候去食饭,去咗间新餐厅试吓佢
南蛮炸鸡 $68
吉列玉子三文治 $58
味噌三文鱼六野菜便当 $118
明太子忌廉乌冬 $88
柚子柠檬挞 $48
柚子白朱古力蛋糕 $48
超特别,佢系白朱古力面入面有柚子蛋糕,柚子味劲香浓,都系唔会好甜。
停不了的oreo $88
开头有啲怕佢好甜,因为佢系ores,饮落竟然唔系好甜,有惊喜,上面仲要有冬甩,同埋好多朱古力配料,好睇好食又好饮。
士多啤梨奇遇记 $88
呢杯有惊喜,朋友表示好钟意,佢唔会好似某间士多啤梨奶昔咁甜,而且唔会药水味,上面都系有冬甩,同朱古力糖果嘅配料
两杯嘢饮好睇又好饮,最紧要有得食又有得饮,仲要有得打卡。真系饱到饮完都食唔落,但真系好出色,佢嘅冬甩都几好食,似面包唔好睇佢上面咁多配料其实都唔会话好甜。
我想讲呢间餐厅真系几唔错,有张类似千秋櫈嘅俾你打卡,而且环境都算舒服同大。最紧要食物靓之余仲唔错,仲喺南丰纱厂可以食完野行下。