2023-11-28
呢日工作关系,孖住同事一齐嚟湾仔做嘢~ 途经呢间饮品店,人头涌涌,八卦咗一阵,影咗个 menu,就继续急急脚去开工,趁住放 break 期间,上OpenRice 睇吓,有几十个好评㖞,决心放工去买杯试试一放工即刻冲去舖头,好彩唔系rush hour,唔使排队😌,即刻落单😎🔸黑芝麻冻撞奶呢杯香滑撞奶系列系我嘅 order 鲜奶系列一向系 My Cup of Tea ”芋头鲜奶(热)”更加系我嘅首选不过今日嚟个小突破,要咗杯~冻~嘅~黑•芝•麻~结果系~Very Good 👍🏻 Try 💪🏻~黑芝麻味非常香浓,黑芝麻冻口感滑滑又有嚼感拣咗”不另加甜” “正常冰” version,甜度 同冻度 都啱啱好 ~ 推 介 🙌🏻~🔸 金吉柠檬金萱 (追加 茉莉绿茶冻 同 桃花红茶冻)呢杯系同事嘅order,同事一向钟意饮啲酸酸尾尾嘅饮品,纯茶系列 or 干果茶系列系佢嘅 first choice 呢杯keep 番standard甜度同冰度,同事赞金吉柠檬味清香 ,2款茶冻茶香味浓,又大大提高嚼感,俾哂like 👍🏻👍🏻总结,我哋两个都觉得大家各自order嘅饮品都好好饮😋,下次有机会再嚟湾仔,一定会
🔸黑芝麻冻撞奶
呢杯香滑撞奶系列系我嘅 order
鲜奶系列一向系 My Cup of Tea
”芋头鲜奶(热)”更加系我嘅首选
不过今日嚟个小突破,要咗杯~冻~嘅~黑•芝•麻~
结果系~Very Good 👍🏻 Try 💪🏻~
黑芝麻味非常香浓,黑芝麻冻口感滑滑又有嚼感
~ 推 介 🙌🏻~
🔸 金吉柠檬金萱 (追加 茉莉绿茶冻 同 桃花红茶冻)
总结,我哋两个都觉得大家各自order嘅饮品都好好饮😋,下次有机会再嚟湾仔,一定会 encore 🎊