2018-11-11 215 浏览
很久以前曾光顾西环总店,记得印象不错,但碍于太远,所以以后未有再到访。没想到夏雪竟在大围开分店,十分惊喜。今晚终于有机会去一食,一入去坐低,俾个餐牌吓咗一跳,因为款式比印象中少,价钱更加系吓亲,一个窝夫最平都差唔多九十蚊,呢啲价钱系新界真系贵,搞到我有一刻想走,不过俾个机会佢,睇吓系咪真系值啦。叫咗个紫薯窝夫心太软,首先卖相好靓,有两粒紫薯仔,声称日本货,又真系几好食!跟住食个主菜心太软,入面真系有好多紫薯流出来,货真价实,好好食!然后再食个窝夫,软硬适中,外脆内软,正!最后再有个豆腐雪糕,好清新,同个心太软来个冰火相融,夹到痺!总的来说质素真系高,不过价钱真系太贵喇,始终大围都系做街坊生意,你咁贵边有可能成日食,我虽然觉得好食都暂时唔会再帮衬住,或者等朋友唻先会再唻食,所以真系正如其名,夏天落雪,好矛盾!