2024-09-01
已经好耐冇食过啲好精致嘅西餐,前日朋友终于约我撑枱脚,我哋就拣咗中环呢一间靓靓高级餐厅一齐食饭・:*+.\(( °ω° ))/.:+我哋就order咗呢一个Degustation Menu $2188❕★彡Potato with Fish Maw & 10g Caviar本身自己好钟意食鱼子酱,但系从来未试过配搭花胶一齐食,今次呢一个创新嘅组合配搭咗薯仔、花胶同达乌里克鱼子酱,味道有点微酸,入口嫩滑又有点软糯,口感好丰富❕★彡Bergamot ( 甜品 )甜品卖相真系好靓,本身好怕佛手柑搭配苦艾味道会好甘,不过佢额外再加开心果杏仁酱、金盏花和红糖,中和咗佛手柑本身嘅甘味,味道层次好特别,一次食到几种唔一样嘅味道★彡Japanese Moro Blood Orange (甜品)米曲米布丁和番红花香草泡沫感觉真系好高质,成个甜品嘅口感就好似奶油般柔滑,食完真系想再食多个★彡Brittany Spring Chicken & Coconut春鸡同椰子味道融为一体,鸡肉嫩滑圆润,每一啖鸡肉都食到椰子香味散发出嚟
★彡Bergamot ( 甜品 )