2017-06-19 349 浏览
好难得终于约到两个老友去京林屋食甜品,入到去,我地坐左去张大圆枱度,因为好想食甜品啊!所以一次过嗌左好多件,黎到果阵,对面望住我地D甜品系咁黎,虽然食得滋味,不过唔系几好意思添~抹茶蕨饼$88呢个蕨饼系一定一定要食既甜品,蕨饼既质地系极似许留山既小丸子,「烟烟un un」咁,再加埋绿茶粉同糖浆,就好似外苦、内甜既朱古力咁好食,强烈建议一定要食!特浓焙茶雪山$98呢个焙茶雪山都系我既非忽!一黎,呢个雪山真系十分多;二黎,佢提供左一个甜甜地又浓既焙茶俾我地淋落雪山度,而被淋左既果一部分「雪」系有好浓既茶味。你意想不到既系佢呢一旧焙茶味雪糕唔单止只有甜味,而系焙茶味都好浓!本人都推荐呢个!林屋抹茶芭菲$88芭菲杯同字治金时差不多。最上面嘅抹茶雪糕有浓浓的绿茶味,不苦涩,中层是绿茶啫喱,下层就系小丸子和红豆,每一层都好好味!抹茶芝士蛋糕$88朋友好钟意芝士,系一个芝士控,佢都觉得个蛋糕几正!芝士味唔会盖过抹茶,抹茶又唔会抢到芝士味!值得一试!抹茶沙冰雪糕$58又系抹茶雪糕啦!真系食极都觉得好好味! 雪糕下面嘅系抹茶沙冰,本身以为会好甜,点知个味道啱啱好!但我哋开始食到个人有D冻…抹茶啫喱雪糕$
好难得终于约到两个老友去京林屋食甜品
入到去,我地坐左去张大圆枱度,
因为好想食甜品啊!所以一次过嗌左好多件,
黎到果阵,对面望住我地D甜品系咁黎,
虽然食得滋味,不过唔系几好意思添~

抹茶蕨饼$88

特浓焙茶雪山$98

林屋抹茶芭菲$88

抹茶芝士蛋糕$88

抹茶沙冰雪糕$58

抹茶啫喱雪糕$58
呢度嘅抹茶雪糕真系好正,入口果一下超软滑,但系又不失抹茶味,最紧要既系!!真系唔系好甜架咋!岩哂D成日觉得雪糕好Heavy既女仔!

冻玫瑰苹果煎茶$42
呢一杯茶系无乜甜味既,但系佢成个味觉十分有趣,你会系慢慢咁饮到茶味、玫瑰味、苹果味,我觉得呢种茶配甜品一流!食左咁多甜野,杯野饮仲系甜既就真系唔知要做几耐运动啦!