星期五晚上当然约我的男朋友食反,近期我迷上了(来自星星的你),所以我极力要求食韩国野,因为早前行路德围时每次行过呢间韩国小店都好多人,所以今次早少少去谂住唔洗等太耐,虽然都系要等,不过都唔算耐,2张枱到我们,一坐底我和男友已经好清楚点咩,因为上几次经过已经睇左Menu,见到部队火锅好吸引,我地开头怕份量太多食唔日丽,加上我男友唔系好食得辣,所以问下女店员可唔可以少辣,佢好好笑容有礼貌甘话可以,仲话如果真系怕太多食唔晒浪费可以叫厨房少d份量,因为我同男友都支持环保唔想浪费,所以最终要求减少份量!先来2杯暖暖既玉米茶,阵味好香玉米,可惜不可以免费添饮, 系我地正欣赏韩国少女时代MTV之际,终于上菜啦,好丰富呀,虽然颜色睇落好辣,不过食落又晤会太辣,我男友接受到,里面有四种肠类,三种菜,面饼一块,芝士,金菇,豆腐,茄汁豆。。。等等仲有年糕,鱼片,望落已经好开心,味道好好味,芝士味浓郁,嘻嘻,因为本人好喜爱芝士,d年糕够弹性,d汤好够味道,食到甘上下,女店员走来送上一碗反,教我们正宗韩国食法,等d汤开始结就放白反入去捞,哇!味道真系一流,今餐好有满足感,又唔会食净又岩岩好饱肚,最紧要服务好,价
先来2杯暖暖既玉米茶,阵味好香玉米,可惜不可以免费添饮, 系我地正欣赏韩国少女时代MTV之际,终于上菜啦,好丰富呀,虽然颜色睇落好辣,不过食落又晤会太辣,我男友接受到,里面有四种肠类,三种菜,面饼一块,芝士,金菇,豆腐,茄汁豆。。。等等仲有年糕,鱼片,望落已经好开心,味道好好味,芝士味浓郁,嘻嘻,因为本人好喜爱芝士,d年糕够弹性,d汤好够味道,食到甘上下,女店员走来送上一碗反,教我们正宗韩国食法,等d汤开始结就放白反入去捞,哇!味道真系一流,今餐好有满足感,又唔会食净又岩岩好饱肚,最紧要服务好,价钱合理,下次一定要带埋我妈妈黎食!
题外话/补充资料: 可惜地方太细,只有7-8张枱!
2014-04-25
  • 部队火锅