2021-09-16
同朋友一齐喺奥海城觅食,佢话想食Pizza🍕,咁我都冇乜考虑,就带咗佢嚟呢间餐厅😆叫咗 $348 二人晚餐 Set Dinner For Two, 头盘有「自家腌制三文鱼配茴香头沙律」同「每日餐汤」可以拣,拣咗「沙律」;Main Course 大约有10款,选择咗「蕃茄酱烩乌贼墨鱼汁意大利面(加$18)」同「食肉兽披蕯」,仲包两杯特色饮品,但系我哋都用半价叫咗其他饮品😆 「自家腌制三文鱼配茴香头沙律」简单新鲜几好食😋。「食肉兽披蕯」里边有「辣肉肠、意大利🇮🇹香肠粒、西班牙🇪🇸腊肠、墨西哥🇲🇽辣椒、烧烤酱」,Pizza🍕边皮脆卜卜,中间就软熟有啲烟韧,加上辣辣哋嘅肉肠,同有咸香嘅芝士🧀,好味😋,呢度嘅Pizza🍕不嬲有番咁上下水准😋。「蕃茄酱烩乌贼墨鱼汁意大利面」应该系喺制作意粉过程中加入墨鱼汁,唔系煮意粉嘅时候加墨鱼汁,所以唔会食到成口黑色😆;意大利面 煮得 al dente 硬硬哋,啱我胃口;加咗蕃茄酱, 味道确系唔错😋亦叫咗 $118嘅「香蒜辣椒白酒炒大蚬」,里边有「鲜大蚬、车厘茄、大蒜、辣椒、白葡萄酒汁」,仲配埋四块「迷迭香多士」;大蚬 肉质结实,白酒加车厘茄🍒煮,几好味😋朋友
朋友同我都系用半价 $18叫 Hazelnut Latte,Hazelnut Latte 有淡淡嘅榛子味😋